Część II. Informacje o przekazywanych danych zgodnie z PBSSP na rok 2021
Zestaw:
H-01g - sprawozdanie o sieci placówek gastronomicznych
Gestor zestawu:
Zestawy danych Głównego Urzędu Statystycznego
Źródło danych:
H-01g - sprawozdanie o sieci placówek gastronomicznych
Podmiot przekazujący dane, metoda obserwacji | Częstotliwość i termin przekazania danych, obligatoryjność /dobrowolność przekazania | Poziom agregacji, postać i forma danych, miejsce przekazania danych |
---|---|---|
Podmioty gospodarki narodowej, o liczbie pracujących 10 lub więcej osób, prowadzące przeważającą lub drugorzędną działalność zaklasyfikowaną wg PKD do sekcji I (z wyłączeniem indywidualnych gospodarstw rolnych); metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 1 marca 2022 r. za rok 2021; obowiązkowe |
Dane jednostkowe w postaci elektronicznej; zbiór danych; portal sprawozdawczy GUS https://raport.stat.gov.pl/ |
Zakres danych, w tym szczegółowy zakres danych osobowych | ||
Cechy organizacyjno-prawne. Dane identyfikacyjne. Działalność gastronomiczna. Informacje o sprawozdawcy. Rodzaj prowadzonej działalności. Szczegółowy zakres danych osobowych: |
||
Symbol badania, w którym wykorzystywane są dane | ||
1.49.02 1.49.05 | ||
Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2022 |