Część II. Informacje o przekazywanych danych zgodnie z PBSSP na rok 2022
Zestaw:
MZ-48 – sprawozdanie z działalności w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych
Gestor zestawu:
Zestawy danych Ministerstwa Zdrowia
Źródło danych:
MZ-48 – sprawozdanie z działalności w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych
Podmiot przekazujący dane, metoda obserwacji | Częstotliwość i termin przekazania danych, obligatoryjność /dobrowolność przekazania | Poziom agregacji, postać i forma danych, miejsce przekazania danych |
---|---|---|
Powiatowe, graniczne stacje sanitarno-epidemiologiczne; metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 30 stycznia 2023 r. za rok 2022; obowiązkowe |
Dane jednostkowe w postaci elektronicznej; zbiór danych; Centrum e-Zdrowia, wojewódzka stacja sanitarno-epidemiologiczna |
Wojewódzkie stacje sanitarno-epidemiologiczne; metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 28 lutego 2023 r. za rok 2022; obowiązkowe |
Dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Centrum e-Zdrowia; dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Główny Inspektorat Sanitarny |
Główny Inspektorat Sanitarny; metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 28 kwietnia 2023 r. za rok 2022; obowiązkowe |
Dane zagregowane w postaci elektronicznej; zbiór danych; Główny Urząd Statystyczny |
Zakres danych, w tym szczegółowy zakres danych osobowych | ||
Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | ||
Symbol badania, w którym wykorzystywane są dane | ||
1.29.14 | ||
Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2023 |