Prezentacja formatów zmiennych

  • Nazwa zmiennej:
    Gotowe przetwory mleczne przeznaczone do dystrybucji
Pozycja grupowania:
Przetwory mleczne
Jednostka
miary
Mleko pitne ogółem
Mleko surowe do spożycia
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5%
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% pasteryzowane
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% sterylizowane
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% UHT (w tym uperyzowane)
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8%
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% pasteryzowane
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% sterylizowane
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% UHT (w tym uperyzowane)
Serwatka płynna
Serwatka zagęszczona
Serwatka w proszku lub w formie bloku
Laktoza (cukier mleczny)
Laktoalbumina
Inne przetwory mleczne
Mleko odtłuszczone i maślanka zwrócone gospodarstwom
Eksport i wewnątrzwspólnotowe wysyłki mleka i śmietanki
Eksport i wewnątrzwspólnotowe wysyłki mleka i śmietanki do państw członkowskich UE
Inne zastosowania
Masło ogółem
Masło tradycyjne
Masło rekombinowane
Masło serwatkowe
Masło częściowo odwonione i odwodnione oraz olej maślany
Inne przetwory tłuszczowe ogółem
Inne przetwory tłuszczowe - masło o obniżonej zawartości tłuszczu
Inne przetwory tłuszczowe - pozostałe
Sery ogółem
Sery ogółem wg pochodzenia mleka
Sery z mleka krowiego
Sery z mleka owczego
Sery z mleka koziego
Inne sery (z mieszanego mleka i/lub sery wyłącznie z mleka bawolego)
Sery ogółem z mleka wszelkiego pochodzenia
Sery miękkie
Sery półmiękkie
Sery półtwarde
Sery twarde
Sery bardzo twarde
Twarogi i twarożki
Sery przetworzone (sery topione, smażone itp.)
Kazeina i kazeiniany
Serwatka ogółem
Mleko o innej zawartości tłuszczu pasteryzowane
Mleko o innej zawartości tłuszczu sterylizowane
Mleko o innej zawartości tłuszczu UHT (w tym uperyzowane)
Maślanka
Śmietana i śmietanka ogółem
Śmietana i śmietanka o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 29,00%
Pierwsza
1
      
2
Nastepna
Ostatnia