Prezentacja formatów zmiennych

  • Nazwa zmiennej:
    Ceny producentów wyrobów spożywczych
Pozycja grupowania:
Wyroby spożywcze C-03
Jednostka
miary
Pieczywo świeże – chleb mieszany zwykły
Mąka pszenna lub żytnio–pszenna – mąka poznańska, typ 500 (workowana)
Kasze, mączki i granulki zbożowe, gdzie indziej niesklasyfikowane – kasza jęczmienna "Mazurska"
Mięso z bydła, świeże lub schłodzone – rostbef
Mięso z bydła, świeże lub schłodzone – wołowe bez kości z udźca
Mięso ze świń, świeże lub schłodzone – schab środkowy (z kością)
Mięso z drobiu świeże lub schłodzone – kurczę patroszone
Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi – szynka wieprzowa gotowana
Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa toruńska
Filety rybne, zamrożone – filety mrożone z morszczuka niepanierowane
Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany oraz chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej, z wyłączeniem zawierającego dodatki substancji aromatyzujących lub barwiących – cukier biały z buraków cukrowych workowany
Sok jabłkowy – sok jabłkowy naturalny w opakowaniu kartonowym
Masło i pozostałe tłuszcze do smarowania – masło świeże o zawartości tłuszczu nie większej niż 85% masy, kostka około 200 g
Jaja kurze, świeże w skorupkach - średnia ważona dla klas S - XL
Sery i twarogi – ser twarogowy półtłusty
Mleko płynne przetworzone – mleko krowie o zawartości 3,0%–3,5% tłuszczu w opakowaniu z folii