Prezentacja formatów zmiennych
- Nazwa zmiennej:Ceny producentów wyrobów spożywczych
Pozycja grupowania: Wyroby spożywcze C-03 | Jednostka miary |
---|---|
Pieczywo świeże – chleb mieszany zwykły | |
Mąka pszenna lub żytnio–pszenna – mąka poznańska, typ 500 (workowana) | |
Kasze, mączki i granulki zbożowe, gdzie indziej niesklasyfikowane – kasza jęczmienna "Mazurska" | |
Mięso z bydła, świeże lub schłodzone – rostbef | |
Mięso z bydła, świeże lub schłodzone – wołowe bez kości z udźca | |
Mięso ze świń, świeże lub schłodzone – schab środkowy (z kością) | |
Mięso z drobiu świeże lub schłodzone – kurczę patroszone | |
Pozostałe przetwory i konserwy z mięsa, podrobów lub krwi – szynka wieprzowa gotowana | |
Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa toruńska | |
Filety rybne, zamrożone – filety mrożone z morszczuka niepanierowane | |
Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowany oraz chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej, z wyłączeniem zawierającego dodatki substancji aromatyzujących lub barwiących – cukier biały z buraków cukrowych workowany | |
Sok jabłkowy – sok jabłkowy naturalny w opakowaniu kartonowym | |
Masło i pozostałe tłuszcze do smarowania – masło świeże o zawartości tłuszczu nie większej niż 85% masy, kostka około 200 g | |
Jaja kurze, świeże w skorupkach - średnia ważona dla klas S - XL | |
Sery i twarogi – ser twarogowy półtłusty | |
Mleko płynne przetworzone – mleko krowie o zawartości 3,0%–3,5% tłuszczu w opakowaniu z folii |