Prezentacja formatów zmiennych

  • Nazwa zmiennej:
    Ceny producentów wyrobów spożywczych
  • Grupowanie z pozycjami możliwymi do wyboru:
    Ceny wyrobów spożywczych C-03
Symbol pozycji Nazwa pozycji
165 Wody mineralne i wody gazowane, z wyłączeniem słodzonych i aromatyzowanych – woda źródlana bez dodatku CO2
164 Gotowe posiłki i dania na bazie mięsa, podrobów lub krwi – gulasz wieprzowy z warzywami w opakowaniu około 850 g
163 Czekolada  i  pozostałe przetwory  spożywcze  zawierające kakao (z wyłączeniem słodzonego proszku kakaowego),  pakowane  do  sprzedaży detalicznej – czekolada naturalna, pełna, deserowa, bez dodatków (pakowana)
162 Czekolada  i  pozostałe przetwory  spożywcze  zawierające kakao (z wyłączeniem słodzonego proszku kakaowego),  pakowane  do  sprzedaży detalicznej – czekolada naturalna, pełna, gorzka, bez dodatków (pakowana)
161 Czekolada  i  pozostałe przetwory  spożywcze  zawierające kakao (z wyłączeniem słodzonego proszku kakaowego),  pakowane  do  sprzedaży detalicznej – czekolada naturalna, pełna, mleczna, bez dodatków (pakowana)
160 Czekolada  i  pozostałe przetwory  spożywcze  zawierające kakao (z wyłączeniem słodzonego proszku kakaowego),  niepakowane  do  sprzedaży detalicznej – czekolada naturalna, pełna, deserowa, bez dodatków (niepakowana)
159 Czekolada  i  pozostałe przetwory  spożywcze  zawierające kakao (z wyłączeniem słodzonego proszku kakaowego),  niepakowane  do  sprzedaży detalicznej – czekolada naturalna, pełna, gorzka, bez dodatków (niepakowana)
158 Czekolada  i  pozostałe przetwory  spożywcze  zawierające kakao (z wyłączeniem słodzonego proszku kakaowego),  niepakowane  do  sprzedaży detalicznej – czekolada naturalna, pełna, mleczna, bez dodatków (niepakowana)
157 Makarony, kluski i podobne wyroby mączne – makaron pszenny durum
156 Makarony, kluski i podobne wyroby mączne – makaron pszenny pełnoziarnisty
63 Olej z rzepaku, rzepiku i gorczycy surowy – olej jadalny surowy rzepakowy
62 Dżemy, galaretki owocowe, przeciery i pasty, z owoców lub orzechów – dżem truskawkowy około 300 g
61 Dżemy, galaretki owocowe, przeciery i pasty, z owoców lub orzechów – powidła śliwkowe około 300 g
60 Dżemy, galaretki owocowe, przeciery i pasty, z owoców lub orzechów – dżem z czarnej porzeczki około 300 g
59 Warzywa (z wyłączeniem ziemniaków), owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym – ogórki konserwowe całe, około 0,9 l
58 Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw – koncentrat pomidorowy 30%
57 Warzywa zamrożone – mieszanka warzywna mrożona, 2–składnikowa (marchew + groszek)
56 Warzywa zamrożone – kalafior mrożony
55 Warzywa zamrożone – fasola szparagowa mrożona
54 Sok jabłkowy – sok jabłkowy naturalny w opakowaniu kartonowym
53 Sok pomarańczowy – sok pomarańczowy naturalny w opakowaniu kartonowym
52 Sok pomidorowy – sok pomidorowy w opakowaniu kartonowym
51 Ryby suszone, solone lub w solance – płaty lub filety śledziowe, a la Matias
50 Ryby suszone, solone lub w solance – śledź, solony niepatroszony
49 Filety rybne, zamrożone – filety mrożone z dorsza niepanierowane
48 Filety rybne, zamrożone – filety mrożone z mintaja niepanierowane
47 Filety rybne, zamrożone – filety mrożone z morszczuka niepanierowane
46 Ryby, filety rybne i pozostałe mięso z ryb (włączając rozdrobnione), świeże lub schłodzone – filety świeże z dorsza
41 Jaja kurze, świeże w skorupkach – jaja kurze konsumpcyjne klasa XL
40 Jaja kurze, świeże w skorupkach – jaja kurze konsumpcyjne klasa L
39 Jaja kurze, świeże w skorupkach – jaja kurze konsumpcyjne klasa M
38 Jaja kurze, świeże w skorupkach – jaja kurze konsumpcyjne klasa S
23 Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa myśliwska sucha
22 Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa krakowska sucha
21 Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa żywiecka
20 Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa toruńska
19 Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa zwyczajna
18 Kiełbasy i podobne wyroby z mięsa, podrobów lub krwi – kiełbasa krakowska parzona
15 Mięso z drobiu zamrożone – pierś z kurczęcia mrożona (filet)
14 Mięso z drobiu świeże lub schłodzone – udka z indyka surowe
13 Mięso z drobiu świeże lub schłodzone – pierś z indyka surowa (filet)
12 Mięso z drobiu świeże lub schłodzone – pierś z kurczęcia surowa (filet)
11 Mięso z drobiu świeże lub schłodzone – kurczę patroszone
10 Tłuszcz z bydła, owiec, kóz lub świń – smalec wieprzowy, jadalny paczkowany w kostkach około 250 g, bez dodatków
9 Tłuszcz z bydła, owiec, kóz lub świń – smalec wieprzowy, jadalny luzem bez dodatków
8 Tłuszcz z bydła, owiec, kóz lub świń – słonina
7 Mięso ze świń, świeże lub schłodzone – żeberka
6 Mięso ze świń, świeże lub schłodzone – boczek
5 Mięso ze świń, świeże lub schłodzone – łopatka (z kością)
4 Mięso ze świń, świeże lub schłodzone – schab środkowy (z kością)
Pierwsza
1
   
2
   
3
Nastepna
Ostatnia