Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2020

Zestaw:
H-01g - sprawozdanie o sieci placówek gastronomicznych
Lp. Nazwa pakietu Nazwa zmiennej
/ pytanie
Grupowanie podstawowe Grupowanie z pozycjami możliwymi do wyboru Lista dopuszczalnych odpowiedzi dla pytania Jednostka
miary
Charakter
zmiennej
Okres
obserwacji
1 Działalność gastronomiczna Placówki gastronomiczne
  • Rodzaje placówek gastronomicznych
  • Placówki gastronomiczne według typów
Rozwiń grupowanie
  • ob.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
2 Dane identyfikacyjne REGON Zmienna identyfikacyjna
3 Obciążenie respondentów Czas przeznaczony na przygotowanie danych do przekazania
  • min
Zmienna ilościowa
  • wypełnienie sprawozdania / ankiety
4 Działalność gastronomiczna Przychody z działalności gastronomicznej łącznie z VAT
  • Przychody z działalności gastronomicznej według rodzajów
Rozwiń grupowanie
  • tys. zł
Zmienna ilościowa
  • rok
5 Obciążenie respondentów Czas przeznaczony na przekazanie danych
  • min
Zmienna ilościowa
  • wypełnienie sprawozdania / ankiety
6 Rodzaj prowadzonej działalności Przeważający rodzaj prowadzonej działalności Zmienna identyfikacyjna
7 Informacje o sprawozdawcy e-mail osoby sporządzającej sprawozdanie (składowe: Adres e-mail, ) Zmienna adresowa
  • rok
8 Informacje o sprawozdawcy e-mail sekretariatu jednostki sporządzającej sprawozdanie (składowe: Adres e-mail, ) Zmienna adresowa
  • rok
9 Cechy organizacyjno-prawne Czy Państwa firma działała w 2019 r. ? Zmienna jakościowa
  • rok
10 Cechy organizacyjno-prawne Jeżeli Państwa firma nie działała, prosimy zaznaczyć przyczynę Zmienna jakościowa
  • rok
11 Rodzaj prowadzonej działalności Czy w 2019 r. prowadzili Państwo działalność gastronomiczną? Zmienna jakościowa
  • rok