Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2020
Zestaw:
MZ-48 - sprawozdanie z działalności w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku
Lp. | Nazwa pakietu | Nazwa zmiennej / pytanie |
Grupowanie podstawowe | Grupowanie z pozycjami możliwymi do wyboru | Lista dopuszczalnych odpowiedzi dla pytania | Jednostka miary |
Charakter zmiennej |
Okres obserwacji |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Stan sanitarny obiektów produkcji żywności |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
2 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Stan sanitarny obiektów obrotu żywnością |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
3 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Stan sanitarny obiektów żywienia zbiorowego |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
4 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Zbadane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością oraz kosmetyków |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
5 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Zbadane próbki sanitarne, kontroli posiłków, zatruć pokarmowych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
6 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Zbadane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, kosmetyków oraz badania sanitarne |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
7 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Oznaczenia laboratoryjne w próbkach żywności i sanitarnych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
8 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Oznaczenia laboratoryjne w próbkach materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością oraz kosmetyków |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
9 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Zdyskwalifikowane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością oraz kosmetyków |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
10 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Zdyskwalifikowane próbki sanitarne, kontroli posiłków, zatruć pokarmowych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
11 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Zdyskwalifikowane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, kosmetyków oraz badania sanitarne |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
12 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Obiekty objęte oceną sposobu żywienia w zakładach zamkniętych żywienia zbiorowego |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
13 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Ocena sposobu żywienia w zakładach zamkniętych żywienia zbiorowego |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
14 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia i przedmiotów użytku | Nadzór nad obiektami produkcji, konfekcjonowania i obrotu kosmetykami |
|
|
Zmienna ilościowa |
|