Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2024

Zestaw:
MZ-48 – sprawozdanie z działalności w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych
Lp. Nazwa pakietu Nazwa zmiennej
/ pytanie
Grupowanie podstawowe Grupowanie z pozycjami możliwymi do wyboru Lista dopuszczalnych odpowiedzi dla pytania Jednostka
miary
Charakter
zmiennej
Okres
obserwacji
1 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Stan sanitarny zakładów i obiektów produkcji żywności
  • Dział 1 - rodzaj obiektów produkcji żywności
  • Dział 1 - wyniki działalności kontrolnej
Rozwiń grupowanie
  • PLN
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
2 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Stan sanitarny zakładów i obiektów obrotu żywnością
  • Dział 1 - rodzaj obiektów obrotu żywnością
  • Dział 1 - wyniki działalności kontrolnej
Rozwiń grupowanie
  • PLN
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
3 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Stan sanitarny zakładów i obiektów żywienia zbiorowego, wytwórni i miejsc obrotu materiałami i wyrobami przeznaczanymi do kontaktu z żywnością
  • Dział 1 - obiekty żywienia zbiorowego, wytwórnie i miejsca obrotu materiałami i wyrobami przeznaczanymi do kontaktu z żywnością, podsumowanie
  • Dział 1 - wyniki działalności kontrolnej
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
4 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Zbadane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz produktów kosmetycznych
  • Dział 2 - rodzaj próbki w badaniach (asortyment: żywność)
  • Dział 2 - kierunki badania
  • Dział 2 - pochodzenie produktu (kraj, UE, import)
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
5 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Zbadane próbki sanitarne, kontroli posiłków, zatruć pokarmowych
  • Dział 2 - rodzaj próbki w badaniach (próbki sanitarne, posiłków, zatruć, suma + żywność)
  • Dział 2 - kierunki badania
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
6 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Zbadane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, produktów kosmetycznych oraz badania sanitarne
  • Dział 2 - kierunki badania
  • Dział 2 - rodzaj próbki w badaniach (asortyment: FCM i inne)
  • Dział 2 - pochodzenie produktu (kraj, UE, import)
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
7 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Oznaczenia laboratoryjne w próbkach żywności i sanitarnych
  • Dział 2 - rodzaj oznaczenia laboratoryjnego
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
8 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Oznaczania laboratoryjne w próbkach materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz produktów kosmetycznych
  • Dział 2 - rodzaj oznaczenia laboratoryjnego
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
9 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Zdyskwalifikowane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz produktów kosmetycznych
  • Dział 2 - rodzaj próbki w badaniach (asortyment: żywność)
  • Dział 2 - kierunki badania
  • Dział 2 - pochodzenie produktu (kraj, UE, import)
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
10 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Zdyskwalifikowane próbki sanitarne, kontroli posiłków, zatruć pokarmowych
  • Dział 2 - rodzaj próbki w badaniach (próbki sanitarne, posiłków, zatruć, suma + żywność)
  • Dział 2 - kierunki badania
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
11 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Oznaczenia laboratoryjne w próbkach posiłków
  • Dział 3 - oznaczenia laboratoryjne w próbkach zbadanych posiłków
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
12 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Zdyskwalifikowane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, produktów kosmetycznych oraz badania sanitarne
  • Dział 2 - rodzaj próbki w badaniach (asortyment: FCM i inne)
  • Dział 2 - kierunki badania
  • Dział 2 - pochodzenie produktu (kraj, UE, import)
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
13 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Obiekty objęte oceną sposobu żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego
  • Dział 3- rodzaj obiektu
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
14 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Ocena sposobu żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego
  • Dział 3 - rodzaje zakładów żywienia zbiorowego
  • Dział 3 - wyniki oceny żywienia zbiorowego
  • Dział 3 - badane składniki - żywienie zbiorowe
Rozwiń grupowanie
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia
15 Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych Nadzór nad obiektami wytwarzania, konfekcjonowania i obrotu produktami kosmetycznymi
  • Dział 4 rodzaj obiektu - produkty kosmetyczne
  • Dział 4 - efekty nadzoru - produkty kosmetyczne
Rozwiń grupowanie
  • PLN
  • szt.
Zmienna ilościowa
  • 31 grudnia