Część II. Informacje o przekazywanych danych zgodnie z PBSSP na rok 2022
Zestaw:
GIW WFJKOD 01 – dane dotyczące ferm jaj konsumpcyjnych
Gestor zestawu:
Zestawy danych z systemów informacyjnych Głównego Inspektoratu Weterynarii
Źródło danych:
Wykaz ferm jaj konsumpcyjnych, zarejestrowanych zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1, z późn. zm.; Dz. Urz. UE. Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), objętych dyrektywą Komisji 2002/4/WE z dnia 30 stycznia 2002 r. w sprawie rejestracji zakładów hodujących kury nioski, objętych dyrektywą Rady 1999/74/WE (Dz. Urz. UE L 30 z 31.01.2002, str. 44, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 35, str. 117)
Podmiot przekazujący dane, metoda obserwacji | Częstotliwość i termin przekazania danych, obligatoryjność /dobrowolność przekazania | Poziom agregacji, postać i forma danych, miejsce przekazania danych |
---|---|---|
Główny Inspektorat Weterynarii | Raz w roku do 31 stycznia 2023 r. według stanu na 31 grudnia 2022 r.; obowiązkowe |
Dane jednostkowe w postaci elektronicznej; zbiór danych; Główny Urząd Statystyczny |
Zakres danych, w tym szczegółowy zakres danych osobowych | ||
Imię i nazwisko. Nazwa jednostki. Adres prowadzenia działalności rolniczej. Adres siedziby. PESEL. Weterynaryjny numer identyfikacyjny. Systemy utrzymania drobiu w gospodarstwie rolnym | ||
Symbol badania, w którym wykorzystywane są dane | ||
1.45.09 1.80.03 | ||
Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2023 |