Część II. Informacje o przekazywanych danych zgodnie z PBSSP na rok 2023
Zestaw:
H-01g – sprawozdanie o sieci placówek gastronomicznych
Gestor zestawu:
Zestawy danych Głównego Urzędu Statystycznego
Źródło danych:
H-01g – sprawozdanie o sieci placówek gastronomicznych
Podmiot przekazujący dane, metoda obserwacji | Częstotliwość i termin przekazania danych, obligatoryjność /dobrowolność przekazania | Poziom agregacji, postać i forma danych, miejsce przekazania danych |
---|---|---|
Podmioty gospodarki narodowej, o liczbie pracujących 10 osób lub więcej, prowadzące przeważającą lub drugorzędną działalność zaklasyfikowaną według PKD do sekcji I (z wyłączeniem indywidualnych gospodarstw rolnych); metoda obserwacji pełnej |
Raz w roku do 27 lutego 2024 r. za rok 2023; obowiązkowe |
Dane jednostkowe w postaci elektronicznej; zbiór danych; portal sprawozdawczy GUS https://raport.stat.gov.pl/ |
Zakres danych, w tym szczegółowy zakres danych osobowych | ||
Cechy organizacyjno-prawne. Dane adresowe i terytorialne. Dane identyfikacyjne. Działalność gastronomiczna. Informacje o sprawozdawcy. Rodzaj prowadzonej działalności. Szczegółowy zakres danych osobowych: Dane teleadresowe |
||
Symbol badania, w którym wykorzystywane są dane | ||
1.49.02 1.49.05 | ||
Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2024 |