Prezentacja formatów zmiennych
- Nazwa zmiennej:Gotowe przetwory mleczne przeznaczone do dystrybucji
Pozycja grupowania: Przetwory mleczne | Jednostka miary |
---|---|
Mleko pitne ogółem | |
Mleko surowe do spożycia | |
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% | |
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% pasteryzowane | |
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% sterylizowane | |
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% UHT (w tym uperyzowane) | |
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% | |
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% pasteryzowane | |
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% sterylizowane | |
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% UHT (w tym uperyzowane) | |
Serwatka płynna | |
Serwatka zagęszczona | |
Serwatka w proszku lub w formie bloku | |
Laktoza (cukier mleczny) | |
Laktoalbumina | |
Inne przetwory mleczne | |
Mleko odtłuszczone i maślanka zwrócone gospodarstwom | |
Eksport i wewnątrzwspólnotowe wysyłki mleka i śmietanki | |
Eksport i wewnątrzwspólnotowe wysyłki mleka i śmietanki do państw członkowskich UE | |
Inne zastosowania | |
Masło ogółem | |
Masło tradycyjne | |
Masło rekombinowane | |
Masło serwatkowe | |
Masło częściowo odwonione i odwodnione oraz olej maślany | |
Inne przetwory tłuszczowe ogółem | |
Inne przetwory tłuszczowe - masło o obniżonej zawartości tłuszczu | |
Inne przetwory tłuszczowe - pozostałe | |
Sery ogółem | |
Sery ogółem wg pochodzenia mleka | |
Sery z mleka krowiego | |
Sery z mleka owczego | |
Sery z mleka koziego | |
Inne sery (z mieszanego mleka i/lub sery wyłącznie z mleka bawolego) | |
Sery ogółem z mleka wszelkiego pochodzenia | |
Sery miękkie | |
Sery półmiękkie | |
Sery półtwarde | |
Sery twarde | |
Sery bardzo twarde | |
Twarogi i twarożki | |
Sery przetworzone (sery topione, smażone itp.) | |
Kazeina i kazeiniany | |
Serwatka ogółem | |
Mleko o innej zawartości tłuszczu pasteryzowane | |
Mleko o innej zawartości tłuszczu sterylizowane | |
Mleko o innej zawartości tłuszczu UHT (w tym uperyzowane) | |
Maślanka | |
Śmietana i śmietanka ogółem | |
Śmietana i śmietanka o zawartości tłuszczu nieprzekraczającej 29,00% |