Prezentacja formatów zmiennych
- Nazwa zmiennej:Zużycie białka mlecznego do wytworzenia przetworów mlecznych
Pozycja grupowania: Przetwory mleczne_białko | Jednostka miary |
---|---|
Mleko pitne ogółem | |
Mleko surowe do spożycia | |
Mleko pełne o zawartości tłuszczu co najmniej 3,5% | |
Mleko półtłuste o zawartości tłuszczu co najmniej 1,5% i nie większej niż 1,8% | |
Mleko odtłuszczone o zawartości tłuszczu nie wiekszej niż 0,5% | |
Mleko o zawartości tłuszczu 3,2% | |
Mleko o zawartości tłuszczu 2,0% | |
Mleko o innej zawartości tłuszczu | |
Maślanka | |
Śmietana i śmietanka ogółem | |
Sery przetworzone (sery topione, smażone itp.) | |
Kazeina i kazeiniany | |
Serwatka ogółem | |
Inne przetwory mleczne | |
Mleko odtłuszczone i maślanka zwrócone gospodarstwom | |
Eksport i wewnątrzwspólnotowe wysyłki mleka i śmietanki | |
Eksport i wewnątrzwspólnotowe wysyłki mleka i śmietanki do państw członkowskich UE | |
Inne zastosowania | |
Inne przetwory tłuszczowe ogółem | |
Inne przetwory tłuszczowe - masło o obniżonej zawartości tłuszczu | |
Inne przetwory tłuszczowe - pozostałe | |
Sery ogółem | |
Sery z mleka krowiego | |
Mleko fermentowane ogółem (nie obejmuje maślanki) | |
Napoje na bazie mleka | |
Inne przetwory na bazie mleka (np.desery) | |
Mleko zagęszczone ogółem | |
Przetwory mleczne w proszku ogółem | |
Mleko w proszku kremowe (śmietanka w proszku) | |
Mleko w proszku pełne | |
Mleko w proszku częściowo odtłuszczone | |
Mleko w proszku odtłuszczone | |
Maślanka w proszku | |
Masło i inne przetwory z tłuszczu mlecznego ogółem (w ekwiwalencie masła o zawartości tłuszczu 82,00%) |