01.11.00-00.00.01 |
Kukurydza ogółem |
tona |
|
01.11.11 |
Pszenica durum |
tona |
|
01.11.12 |
Pozostała pszenica |
tona |
|
01.11.32-00.01 |
Żyto ozime |
tona |
|
01.11.33 |
Owies |
tona |
|
01.11.40-00.00.01 |
Pozostałe zboża włączając proso i sorgo (z wyłączeniem pszenżyta) |
tona |
|
01.11.43 |
Pszenżyto |
tona |
|
01.11.9 |
Nasiona roślin oleistych |
tona |
|
10.11.50-60.02 |
Smalec i pozostały tłuszcz wieprzowy wytapiany, spożywczy |
tona |
|
10.11.50-70.01 |
Tłuszcz z bydła, owiec lub kóz, surowy lub wytapiany spożywczy |
tona |
|
10.12.30-00 |
Tłuszcze z drobiu |
tona |
|
10.41.60-30 |
Tłuszcze i oleje zwierzęce i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elainidyzowane, nawet rafinowane ale dalej nieprzetworzone |
tona |
|
10.41.60-50 |
Tłuszcze i oleje roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie; reestryfikowane lub elainidyzowane, nawet rafinowane ale dalej nieprzetworzone |
tona |
|
10.41.60-50.01 |
Tłuszcze roślinne uwodornione, wraz z frakcjami, rafinowane |
tona |
|
10.42.10-30 |
Margaryna i produkty do smarowania, o obniżonej lub niskiej zawartości tłuszczu, z wyłączeniem margaryny płynnej |
tona |
|
10.61.12-30 |
Ryż częściowo lub całkowicie mielony (bielony), nawet polerowany lub glazurowany |
tona |
|
10.62.11-15 |
Skrobia ziemniaczana |
tona |
|
10.81.10-00.00.01 |
Cukier (obejmuje: 10.81.11-00, 10.81.12-30, 10.81.12-90), w przeliczeniu na cukier biały |
tona |
|
10.83.11-50 |
Kawa palona, niepozbawiona kofeiny |
tona |
|
10.83.11-70 |
Kawa palona, bezkofeinowa |
tona |
|
10.83.13-00 |
Herbata zielona (niefermentowana), herbata czarna (fermentowana) oraz herbata częściowo fermentowana, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości nieprzekraczającej 3 kg |
tona |
|
11.01.10-30 |
Whisky |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.01.10-40 |
Rum i inne napoje spirytusowe otrzymywane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.01.10-50 |
Gin i gin Geneva |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.01.10-63 |
Wódka czysta o objętościowej mocy alkoholu 45,4% lub mniejszym |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.01.10-65 |
Napoje spirytusowe destylowane z owoców, z wyłączeniem likierów, ginu, ginu Geneva, napojów alkoholowych otrzymanych przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.01.10-65.02 |
Napoje spirytusowe, otrzymywane przez destylację owoców, pozostałe |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.01.10-80.01 |
Likiery |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.01.10-80.02 |
Napoje spirytusowe, gdzie indziej niesklasyfikowane |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|
11.02 |
WINA (GRONOWE) |
hektolitr |
|
11.02.11-90 |
Wino musujące ze świeżych winogron (z wyłączeniem szampana) |
hektolitr |
|
11.02.12-11 |
Wina białe jakościowe produkowane w określonych regionach |
hektolitr |
|
11.02.12-15 |
Wino i moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, pozostające w wyniku obecności ditlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, w temperaturze 20 stopni C, z wyłączeniem win musujących |
hektolitr |
|
11.02.12-15.01 |
Moszcze winogronowe |
hektolitr |
|
11.02.12-17 |
Wino i moszcz winogronowy, jakościowe, z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, wina jakościowe produkowane w określonych regionach, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu 15% lub mniejszej, z wyłączeniem win białych i win musujących |
hektolitr |
|
11.02.12-20 |
Wina ze świeżych winogron i moszcz gronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 15% obj. (z wyłączeniem wina musującego) |
hektolitr |
|
11.02.12-31 |
Porto, Madeira, Sherry i inne o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj. |
hektolitr |
|
11.03.10-00.02 |
Miody pitne |
hektolitr |
|
11.03.10-00.03 |
Napoje fermentowane z wyjątkiem moszczów i miodów (np. cydr, perry, inne wina owocowe, nalewki na winie z soku winogronowego, nalewki na winie owocowym, aromatyzowane lub nie) |
hektolitr |
|
11.03.10-00.03.03 |
Wina z soku winogronowego aromatyzowane bądź nie |
hektolitr |
|
11.03.10-00.03.04 |
Cydr |
hektolitr |
|
11.03.10-00.03.06 |
Wina owocowe inne niż wina z soku winogronowego (włączając wina wzmacniane alkoholem) |
hektolitr |
|
11.04.10-00 |
Wermut i pozostałe wina aromatyzowane, ze świeżych winogron |
hektolitr |
|
11.05.10-00 |
Piwo otrzymywane ze słodu, z wyłączeniem piwa bezalkoholowego, piwa o objętościowej mocy alkoholu 0,5% lub mniejszej |
hektolitr |
|
11.05.10-10 |
Piwo bezalkoholowe o objętościowej mocy alkoholu 0,5% lub mniejszej |
hektolitr |
|
12.00.11-50 |
Papierosy z tytoniu lub mieszanek tytoniu z jego namiastkami |
milion sztuk |
|
20.14.74-00.02.01 |
Spirytus (alkohol etylowy) rektyfikowany, butelkowany przeznaczony do spożycia (na rynek) |
hektolitr przeliczeniowej objętości produktu o „100%” zawartości czystego składnika |
|