Szczegółowy format przekazywanych danych w roku 2023
Zestaw:
MZ-48 – sprawozdanie z działalności w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych
Lp. | Nazwa pakietu | Nazwa zmiennej / pytanie |
Grupowanie podstawowe | Grupowanie z pozycjami możliwymi do wyboru | Lista dopuszczalnych odpowiedzi dla pytania | Jednostka miary |
Charakter zmiennej |
Okres obserwacji |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Stan sanitarny zakładów i obiektów produkcji żywności |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
2 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Stan sanitarny zakładów i obiektów obrotu żywnością |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
3 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Stan sanitarny zakładów i obiektów żywienia zbiorowego, wytwórni i miejsc obrotu materiałami i wyrobami przeznaczanymi do kontaktu z żywnością |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
4 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Zbadane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz produktów kosmetycznych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
5 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Zbadane próbki sanitarne, kontroli posiłków, zatruć pokarmowych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
6 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Zbadane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, produktów kosmetycznych oraz badania sanitarne |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
7 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Oznaczenia laboratoryjne w próbkach żywności i sanitarnych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
8 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Oznaczania laboratoryjne w próbkach materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz produktów kosmetycznych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
9 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Zdyskwalifikowane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz produktów kosmetycznych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
10 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Zdyskwalifikowane próbki sanitarne, kontroli posiłków, zatruć pokarmowych |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
11 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Zdyskwalifikowane próbki środków spożywczych, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, produktów kosmetycznych oraz badania sanitarne |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
12 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Obiekty objęte oceną sposobu żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
13 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Ocena sposobu żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
14 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Nadzór nad obiektami wytwarzania, konfekcjonowania i obrotu produktami kosmetycznymi |
|
|
Zmienna ilościowa |
|
||
15 | Nadzór w zakresie higieny żywności, żywienia, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i produktów kosmetycznych | Oznaczenia laboratoryjne w próbkach posiłków |
|
|
Zmienna ilościowa |
|